ju

ju

tiistai 3. syyskuuta 2019

Yritetään

Yritetään


Pitkän ihanan kesälomani aikana sain aikaa ajatuksille, haaveille ja unelmille. Asioille jotka yleensä hautautuvat arjen ja tekemättömien töiden ja puuhasteluiden alle. Oli aikaa miettiä omia vahvuuksia, jaksamista ja mitä elämä voisi pitää sisällään.

Olen usein pohtinut asiantuntijuuttani, hoitoalaa, koulutuksiani ammatillisessa tukiperheessä toimimiseen. Myös rakkautta luontoon ja eläimiin. Voisiko sitä hyödyntää jotenkin muuten? Toki voi, mutta miten ja miten se liitetään meille Nihtilään?

On olemassa haaveita, jotka ovat kulkeneet kanssani varhais aikuisuudesta lähtien. Halusin asua maalla kodissani ja ympärilläni olisi paljon lapsia ja eläimiä. Onneksi on myös miehelläni samankaltaiset haaveet olleet. Nyt on elämässä se hetki. Miten kiitollinen olenkaan siitä kaikesta. Itsestään selvyys tämä kaikki meidän perheellle ei ole ollut. Eikä aina palatkaan kerrasta loksahtaneet paikoilleen. Ei totta vieköön.

Nyt kuitenkin useamman vuoden pohdinnan ja mietiskelyn jälkeen ajattelin yrittää, tai me yritämme. Mitäkö yritän? Se muotoituu varmasti talven aikana lopulliseen muotoonsa ja keväällä olemme varmasti viisaampia, mutta yritän yhdistää kauniin Nihtilän miljöön, luonnon, kiireeettömän kahvihetken kotipullalla ja eläimet. Siitä tulee aikanaan jotain.

Tavallaan oli helppo aloittaa, koska olin kuitenkin ollut jo alkutuottaja ja Y-tunnus olemassa. Sen kylkeen vaan miettiä minkälaisen yrityksen muodostaisi ja mikä olisi toimivin konsepti itseä ja koko perhettä ajatellen.
Tilanne on kuitenkin se, että tässä projektissa on tavalla ja toisella koko perhe mukana. Kaikkien mielipiteitä kuunnellen, ajatuksia poimien ja arvioiden, koska tila on myös meidän koti. Timolla on suuri rooli, koska hän toteuttaa suurelta osin kaikenmaailman muutostyöt, on kuitenkin kaupan alan koulutuksen saanut ja sillä alalla työtäkin tehnyt. Itse yksinäni en tähän hankkeeseen edes pystyisi.
Eiköhän hän tälläkin hetkellä jotakin nikkaroi joko tallin puolella tai piha tanhuvilla.

Tässä on istuttu elinkeinoasiamiehellä, suunniteltu, lupa asioita haalittu kasaan, AVI;a ympäristösihteeriä, terveystarkastajaa ja eläinlääkäriä konsultoitu. Paljon asioita, mutta mikään ei kuitenkaan ole muurin kokoinen ongelma. Pikku hiljaa ja ensi kevääseen on kuitenkin hyvin aikaa. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty pätee tässäkin. Lakia ja maa - ja metsätalousministeriön pöytäkirjoja on saanut lukea, samoin kun ruokaviraston suosituksia ja pitopaikka asioita päivitellessä vierähtänyt tovi jos toinen.

Ja koska tämä ei ole yrittäjyyttä yksinään, vaan teen perheeni kanssa sen pääasiassa kesäisin ja en hylkää rakasta päätyötäni pois, talous ei keiku rajusti tässä tilanteessa. Myös ajatus maaseudun kehittämisestä yhdistettynä yrittämiseen pidän tätä loisto juttuna. Katsotaan mitä tästä tulee. Nihtilän tilaa voi seurata fecebookin kautta, jonne päivittyy tapahtumat ja sitä kautta myös pääsee koti sivuille lukemaan. Tykätäkkin ja jakaa sivua saa ja pitääkin.
Mukavaa syyskuuta, syksyn värejä ja rutiineja!

   -Martsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

NIhtilän Napero Ja Antero

  No niinpä Pikku- Musta aikanaan sai karitsat, tarkalleen ottaen 22.3. potrat pojat eli pässit. Pässit kävivät maidolla heti kättelyssä hie...