ju

ju

perjantai 5. tammikuuta 2018

Vauvakuumetta

Vauvakuumetta


Mikä siinä on, että vauvakuume valtaa toisinaan vahvasti ja on kovempi kuume kuin männä vuonna tammikuussa sairastettu keuhkokuume?
Vastasyntyneen ihmettelyä, luomisen tuskaa ja se harras hetki kun kaikki ovat hiljaa ja keskittyy uuteen tulokkaaseen. Foorumeilla vertaillaan vatsojen kokoa, ravinnon saantia ja synnytyksen merkkejä. Tehdään viime hetken hankintoja ja suunnitellaan tiukasti asumisjärjestelyitä tulevaisuudessa. Toisille se merkkaa myös laajennuksia asumuksiinkin. Kokeneet jakavat siellä tietoa auliisti ja netti on täynnä tietoa. Niitä minäkin luen ja suunnittelen. Hykerryttävää ja ihanaa! Ensimmäinen La olisi 19.2 jos on tärpännyt tai sitten siirtyy..

Ennen kuin kukaan alkaa kaupassa minun vatsaani arvioimaan ja onnittelemaan sen enempää, niin puhun lampaistani. Renttu muutti meille syksyllä ja onkin osoittautunut innokkaaksi pässiksi. Toivomme kovin, että vauvoja meille syntyisi keväällä. Karitsoita!! Olemme kuitenkin harrastelampureita, joten lampaitani ei ole ultrattu, en ole käyttänyt astutusvöitä, puhumattakaan maaleista. Joten luonnonmukaisesti mennään ja katsotaan mitä tapahtuu. Ruokinta on ollut niin, että saavat heinää koko päiväisesti, kauraa reilusti päivässä ja kivennäislisää jotta tiineys olisi kaikinpuolin ravinnon puolesta hyvä. 
Tietysti kun toivon niin kovin perheenlisäystä lampolaan, niin minusta tytöt ovat pyöristyneet (tai sitten olen syöttänyt ne oikein hyvin!) Milla ja Inka pötköttelevät paljon ja ovat rauhallisia. Pässikin rauhottunut mukana. Eilen illalla tyttöjen vieressä paijasin vatsoja, isot ovat (liikkeitä  en tuntenut.. Stetareilla en kuunnellut kuitenkaan vielä) ja  tissit kasvaneet aiemmasta. Täytyy keritseminen hoitaa ennen ensimmäistä mahdollista syntymäaikaa, jolloin vatsaa on helpompi arvioida, tarvittaessa havaita synnytyksen alkavan nälkäkuoppien seurailulla ja pikku karujen helpompi löytää tarvittaessa maitobaarille. Laskettuaika on laskettu siitä, kun Renttu muutti samaan tilaan. Eli tokko nyt saman tien olisi saanut karut alkunsa, mutta edes joku suuntaa antava aika.

Voi miten jännää!! Seuraillaan tilannetta.
  -Martsa 
Mahdollisesti tuleva äiti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

NIhtilän Napero Ja Antero

  No niinpä Pikku- Musta aikanaan sai karitsat, tarkalleen ottaen 22.3. potrat pojat eli pässit. Pässit kävivät maidolla heti kättelyssä hie...