ju

ju

torstai 4. tammikuuta 2018

Keittiöremonttia


Keittiöremonttia 


Keittiö oli remontoitu viimeksi 70-luvulla. Se oli keltaisen ja oranssin sävyinen punaisella muovimatolla. Oli myös tiedossa, että keittiön vesiputki oli vuotanut seinän ja lattian väliin useita vuosia tai ehkä oikeammin toistakymmentä vuotta. Joten pienellä kauhulla avasimme keittiön lattian. Lattia oli pettänyt pirtin oven kohdalta ja tiskikaapissa tuoksui ei niin terveeltä. 
Muovimatto lähti hyvin irti lattiasta jonka alla oli selkeästi mätä lattia. Tiskikaapin ja pirtin oven kohdalta löytyi selkeä märkä ja mädäntynyt kohta, hirret olivat pehmeät mutta onneksi ovat paksua tekoa. Ne käsiteltiin Boracol aineella ja poistimme hirsistä pehmentyneet pois. Alimmaisia hirsiä jouduimme vaihtamaan myös. Timo hulahti itse asiassa mädästä rossipohjalattiasta läpi talon alle. Onneksi siinä ei käynyt hullummin! Rossipohjalattia tehtiin kokonaan uudelleen. Purut poistettiin ja ne oli poltettava homeiden takia.  Lattioihin tuli ekovilla rossipohjaan. 
Tässä kuvassa tiskikaapi sijainnut. Myös verannalle menevä ovi tukittiin.
Tämä kulma oli pahin ja eniten kärsinyt vesivahingosta vuosien ajan.


Keittiö alkaa hahmottumaan. Seiniin paneloitu pystypaneli, ovi verannalle poistettu käytöstä
ja tilalle tuli ikkuna valoa tuomaan. Tiskipöydän kohdalle tuli meillekkin vesipiste ja astianpesukonepaikka.
Yläkaappeja ei tule, vain avohyllyt.

Vanha puuhella sai jäädä sijoilleen, sillä se tuo nopeasti lämmön ja nautin sen tuomasta kotoisasta lämmöstä suunnattomasti. Pakkasaamuina rakastan tehdä siihen tulet ja sen kupeessa juoda aamukahveet. Samoin kuparihuuva on toimiva ja jäi paikoilleen. hellan taakse laatoituksena isoa laattaa jotka ovat helppo pitää puhtaana.
Keittiökaapit ovat ikeasta Metod rungoista kasattu ja oviksi tulivat ihanat valikoimasta poistuneet valkoiset ovet.
Uusi ja vanha hella kohtaavat ja sulassa sovussa mahtuivat huuvan alle. Ikkunan edustalle jouduimme vähän "säveltämään tasoja sillä ikkunat ennen tehtiin niin matalalle. Runkoja madallettiin niin, että ne pysyvät linjassa mutta siihen on mahdollista laatikkojaolla saada toimiva laatikosto.

Välikamarin ovi ja ruokailukulmaus.
Alkaa näyttämään pikkuhiljaa keittiöltä!
 Tässä kuvassa näkyy katon malli hyvin
Keittiö alkaa pikkuhiljaa näyttämään siltä miltä pitikin. Lattiassa tammilaminaatti, joka ei ollut kyllä hyvä idea. Se tuntuu jalkaan viileältä ja kopisee laminaatille tunnusomaisesti vaikka alla on askeläänieristematto. Eikä vaan sovi vanhaan taloon, se oli virhe!

Katto maalattu himmeällä maalarinvalkoisella maalilla. Katossa on ns" pulpettikatto" jonka ehdottomasti halusin säilyttää.

Jäätävä ja pahimpia urakoita kertakaikkiaan tässä talossa. Pahin oli ehdottomasti vessasaunakompleksi.. Siellä oli koko väliseinä mätä ja kosteutta myös rutkasti.

Keittiö on mielestäni ihan toimiva ja kotoisa. Myös kahdella seinällä olevat ikkunat tuovat valoa. Näin jälkeenpäin ikkunan alla oleva työtaso on ihan paras, sillä se on minulle sopivan korkea. Olen sen verran lyhyt ja siinä on hyvä touhuta ja leipoa erkonomisesti.

 Nyt kiiruusti nukkumaan, Moikka!
  -Martsa

1 kommentti:

  1. Kiva tuo tammilattia. Meillä myös alkaa keittiöremontti. Me mennään hieman vaaleampaa yleisilmettä kohti. Pari vuotta tätä on mietitty mutta nyt vasta saatiin aikaiseksi.
    https://www.laatta-asennus.fi/palvelut/remontit

    VastaaPoista

NIhtilän Napero Ja Antero

  No niinpä Pikku- Musta aikanaan sai karitsat, tarkalleen ottaen 22.3. potrat pojat eli pässit. Pässit kävivät maidolla heti kättelyssä hie...