ju

ju

maanantai 4. joulukuuta 2017

Välikammarin remontti

Välikammarin remontti 

Välikammari on tällä erää meidän vanhempien valtakuntaa. Me nukumme siinä, ja voin kertoa että liikenne huoneessa on hurjaa. Varsinkin ruuhka aikana, eli aamuisin ja iltaisin.. Ja sen vuoksi se on siis meidän makkarina. Välikammari on läpikulkuhuone, eli siitä on kulku keittiöön ja saliin. 

Huone oli 70-luvulla remontoitu. Huonetta oli silloin madallettu ja ikkunat muutettu isoiksi ruuduiksi. Lattioihin oli lähinnä reunoihin laitettu lasivillaa ja paikoin siellä tuuli humisi lankkujen alla ja näin ollen myös jalkaan todella viileä. Seiniin oli laitettu tekstiilihaltex levy ja lastulevyä. Silloin varmasti tyylikäs valinta mutta nyt niin last season. Huone riisuttiin lähes alkutekijöihinsä. Ikkunasta vipattiin romua ulos ja oven kautta
Kamarin lattian alta. Oviaukko saliin päin.
Huone oli hyvin vihreä, kuten haltex levyistä huomaa
uutta sisään. Näin ne hommat meillä etenee... Touhussa mukana oli taas koko kattilakunta. Hengityssuojaimet oli välttämättömät, sillä hiiren pas*** oli ja virtsa haisi. Lattian alta löytyi hiiren tuhoja ja tuulen käytäviä (ja ihan mahdoton huiku). Ei ihme että putket talvisin jäätyivät meillä lapsuudessa. Nyt vesiputket tulevat pinta asennuksena jolloin vuodot huomataan ja meillä ei ole niin kylmää enään että jäätyisivät.


Pojat ovat saaneet tehdä remonttia meidän kanssa,
aika monta hommaa tietävätkin
ja ei ihan peukalo keskellä kämmentä ole. Eemelillä purkuduunia..

Seiniä repiessä alas, löysin upeita tapetin jäämistöjä. Ihanat käsin maalatut tapetit olivat ennen koristaneet huonetta. Harmi ettei se ollut lainkaan pelastettavissa.

Huonehan on ihanan valoisa, kun molemmissa päissä huonetta on ikkunat (itään ja länteen). 

Lattia maalattu permolla, kuten salin ja peräkammarin lattia.
Uunin edustalle tehtiin valu mahdollisia laattoja varten (edelleen laatoittamatta kun löytyisi sopivat laatat..)


Ihana kuviointi tapeteissa ollut aikanaan.
Purkamisen jälkeen pääsimme lattiaan laittamaan ekovillaa, tervapaperia ja lankut tapituksiinsa takaisin. Seiniin levytys ja paperitapetit paperiliisterillä liisteröiden. Ja taas oli luvassa listojen hiomista ja maalausta oviin ja ikkunoihin. Mutta pikkuhiljaa huone muuttui valoisaksi ja viihtyisäksi.

Tämän hetken kuvia valmiista huoneesta ei pysty ottamaan, sillä tavarapaljous pursuaa (viikkaamattomat pyykit, piirongin päällinen tursuaa joulumuistamisia ja joulupapereita ja villakoiriakin on nurkissa nukkumassa). Lupaan laittaa niitäkin, kunhan meillä on siivouspäivä.. 

Mukavaa viikon alkua kaikille!

K-raudasta löytyi kaunis ja hillitty
talon henkeen sopiva tapetti.
Pohjaltaan harmahtava ja kuvio valkea.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

NIhtilän Napero Ja Antero

  No niinpä Pikku- Musta aikanaan sai karitsat, tarkalleen ottaen 22.3. potrat pojat eli pässit. Pässit kävivät maidolla heti kättelyssä hie...