ju

ju

sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Suunnittelua ja pakkailua

 Suunnittelua ja pakkailua

Töissä meni koko viikonloppu. Se tarkoittaa iltatallia, nopsaa toimintaa ja rutiineja sisällä ja ulkona. Tämän sunnuntain lisänä on tosiaan suunnittelua ja säätöä, sillä olemme Timon kanssa kahdestaan lähdössä tiistaina aamulla Budapestiin. 

Vaikka minulla on palkalliset kesälomat ambulanssista ja ensihoityöstä (ja monesta muusta keikkailusta), se ei tarkoita tosiaan, että lomailisin olkihattu päässä aurinkotuolissa ja timotei heinä hampaissa. Kesällä mm. korjataan aitoja, tyhjennetään lampolan lantapatteria, siivotaan tarhoja, tehdään heinää ja uusia laidunlohkoja. Tietysti kaikki normaali arjen touhun lisäksi. Usein loma aikaan meillä on lomakoti tai kriisipaikka tarvitsijoille. Eli töistä lomaa, kotona "työleiri" hyvässä mielessä. 
Sen vuoksi olemme usein lomailtu talvisin etelän lämmössä viikko, keräten voimia, saaden hetken huilahdustaukoa arjesta. Tänä talvena ei yksinkertaisesti ole rahaa, sillä niillä ostamme eläimille heinää talvella. Ja viime keväänä loppunut vuoden kestänyt koulutukseni Turussa vei kyllä talouden tiukille. Ammattiini vaativat koulutukset ovat maksettava omasta pussista, jos haluaa tehdä työtä haluamallaan tasolla ensihoidossa. Nämä lisäkoulutukset maksavat paikasta riippuen 2950 eurosta ylöspäin. Huomioiden matkat, ruuat ja omalle vapaa ajalleen lasketun hinnan.. 

Joka tapauksessa nyt lähdemme kahdestaan matkalle. Kolmen päivän reissu kahdestaan vastaa viikon lomaa! Eemeli ottaa vetovastuun eläinten hoidosta ja mummu tulee avaamaan koirille ovia ja kodin hengettäreksi. Ilman heitä me emme pääsisi reissuun. Olen heille kovin kiitollinen, tämä konsepti on testattu aiemminkin ja toimii. Se vaatii suunnittelua, valmistelua ja kirjallisia ohjeita. Onneksi Eemeli on niin maalaisjärkinen, että pärjää hyvin talon isäntänä. Vielä helpommaksi tekee tämä lämmin ilma marraskuussa, ei tarvitse lämmittää uuneja niinkuin pakkasilla.

Miten sitä onkin niin loman tarpeessa, just nyt. Psykologista, oletan.

            -Mari



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

NIhtilän Napero Ja Antero

  No niinpä Pikku- Musta aikanaan sai karitsat, tarkalleen ottaen 22.3. potrat pojat eli pässit. Pässit kävivät maidolla heti kättelyssä hie...