ju

ju

torstai 2. marraskuuta 2017

Pakkasta ja aurinkoa

Pakkasta ja aurinkoa

   












Aamulla oli aivan ihana auringonpaiste ja yöllä kiristynyt pakkanen kaunisti luonnon. Oudokseltaan -13 asteen pakkanen tuntui todella raikkaalta, kun hiippailin aamutallia tekemään. Mutta ennen talliin menoa tuikkasin keittiön hellaan tulet. Sen lämmössä on aivan parasta juoda aamukahvit villasukat jalassa!Siitä tulee salamana lämpöä ja tulen ääni on jotenkin ihana. Eikä seurassakaan valittamista,Timo keitti kaffet ja yhdessä niitä ryystettiin ja suunnittelimme päivän ohjelmaa. Meidän laatuaika on arjessa. Se ei ympärilleen tarvitse discojumputusta, glamouria, hotelliöitä tai muuta kummallista  (ja yleensä kallista). Sillä elämä pääsääntöisesti on sitä ihanan tylsää arkea, ne onnen hetket löytyvät sieltä arjesta. Meillä ne on esimerkiksi nämä rauhalliset aamukahveet, välillä kiipeän sykkyyn ja painan pääni parransänkeä vasten. Halataan ja ollaan läsnä. Kysytään mitä kuuluu- aikuisten oikeasti. Lapset on koulussa ja meidän oma hetki on siinä. Laatuaikaa parhaimmillaan! 

Laukkaa!!
Sussu katselee Nihtilän mäelle päin


Ajattelin lähteä kopukoiden ja koirien (Tilda halusi jäädä lampaan taljalle nukkumaan
kiepissä) kanssa rantapellolle. Hevoset pärskivät, puhahtelivat ja hännät tötteröillä kirmasivat pukkilaukkaa pitkin maita koirien haukkuessa jaloissa. Hippaleikki jatkui aikansa, sen jälkeen hepat kaivoivat kavioilla heinää lumen piilosta esiin.



Heinäkuorma haettiin traktorilla kirkolta onnistuneesti kotiin. Hetkeksi taas eläimille ruokaa. Heinä oli laadultaan hyvää ja minulla hyvä mieli. Näitä heiniä ei tarvitse kastella pölyämisen vuoksi. Peräkärry peruutettiin tallin katokseen, josta sen voi purkaa tarpeen mukaan. 

Illalla vielä Ilonalle teimme halloween juhliin asua. Olin valmistautunut hyvin (kerrankin) ja ostin puollellatoista eurolla kirpparilta valkoisen pussilakanan. Lyhensin sen Ilonalle sopivaksi. Pussilakanan käsiaukoista tuli hyvät reiät hihansuiksi. Silmien kohdan merkkasin tussilla täpät ja sitten paremmin piirtämään haamulle "kasvoja". Silmien kohdalle tein pienen pienet tirkistysreiät, ettei haamu juhlissa kompuroi joka paikkaan.

Olipa taas mukava päivä! Huomenna menenkin koulutukseen  TAYS;n Tampereelle, aiheena farmakologia. Pitkä päivä, tärkeä aihe ja paljon ensihoitajaystäviä.
On mentävä ajoissa nukkumaan, sillä aamulla on varhain lähdettävä ajelemaan.

Nyt koko kattilakunta iltateelle!

   - Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

NIhtilän Napero Ja Antero

  No niinpä Pikku- Musta aikanaan sai karitsat, tarkalleen ottaen 22.3. potrat pojat eli pässit. Pässit kävivät maidolla heti kättelyssä hie...