ju

ju

torstai 26. lokakuuta 2017

Lunta taivaan täydeltä!

Lunta taivaan täydeltä!


Viime yönä se tuli, kauniisti liiraillen, pyörien ja hyörien kovan tuulen saattelemana maahan. Kaunis vitivalkoinen lumikerros sai aamuhämärällä valaisemaan ihanasti tienoon. Kahvinkeittimen nappasin  päälle ja päästin koirat aamupisulle ulos. Nopea ulkona pyörähdys olikin tänään hieman pidempi kun lumi piti haistaa, maistaa ja ottaa painitkin.

Talvikeli yllätti autoilijat, luki lööpeissä niinkuin joka vuosi. Töihin mennessä mietinkin, minkälainen 12 tunnin vuorosta tuleekaan. Onko paljon ulosajoja, liukastumisia tai törmäyskolareita. Aina sitä on myös lapsista huolissaan liikenteessä, kuinka pääsevät perille. Äidin sydän on aina vähän huolissaan..Viestillä sainkin vastauksen, että turvallisesti perillä työmaallaan poikanen autonsa kanssa.

Timon suurin tehtävä tämän päivän askareista, oli saada ankkalauma vihdoin sisätiloihin edes yöksi. Ankat rakastavat ulkoilla ja vaappuivat menemään eiliseen asti ulkotarhassaan ja pihassa vapaana. Nyt lumen tultua saisivat vähän kokeilla sisällä oloakin. Herkkujen kanssa homma oli onnistunut ja ankat vaakuttaen olivat tulleet sisälle. Saavat tottakai ulkoilla niin paljon kuin haluavat vielä.
 Kanat pysyivät aika tavalla kuulemma sisätiloissa.

Illalla töiden jälkeen iltatallia tehdessä ihailin kaunista maisemaa, mutta totuus talvesta ja pakkasesta hahmottui minulle (taas kerran..).. Heinien kastelu luo omat haasteet arkeen. Vesi on jäistä ja jos ne unohtaa syystä tai toisesta likoamaan ne jäätyy astian pohjaan. Ja jollei muista nostaa vesiletkua pystyyn, niin letkusta vesi ei valu takaisin kaivoon ja jäädyttää koko vesiputken.

Talvi saisi jatkua tästä vaan, ei enää loskaa, kuraa ja pimeyttä. Pidän syksystä valtavasti mutta tämän syksyn sateet sai välillä epätoivoiseksi. Koirien jalkojen pesu on hirveä urakka, sillä he kuuluvat ramppaajiin (ts. kulkevat sisäänulossisäänulos- tauotta). Hevosten tarhat kuraa täysi kintereisiin asti..

Nautitaan niin kauan kun voidaan lumesta!

Tässä ankkaset, valkoinen on Aku, Vaaleampi tyttö on Iines ja värikkäämpi on Leenu.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

NIhtilän Napero Ja Antero

  No niinpä Pikku- Musta aikanaan sai karitsat, tarkalleen ottaen 22.3. potrat pojat eli pässit. Pässit kävivät maidolla heti kättelyssä hie...