ju

ju

maanantai 26. maaliskuuta 2018

Kesäaika alkaa

Kesäaika alkaa

Kesäaika on ihanaa. Mutta kellojen siirto ei. Rakastan valoisia aamuja joita nyt on ollut, aurinko kutittelee nenänpäätä kammarin ikkunasta. Tarvin valoa, paljon. Kesäaika näkyy Eppu koiran karvan trimmauksessa. Nyt vanha herra keveni 700g. Sen verran karvaa kyljistä lähti. Nyt Eppu mököttää. Rassu osoittaa mieltään, mutta toisaalta jollei se muista muitakaan asioita niin tokko jaksaa tai muistaa kauan tätäkään mököttää. Inka uuhikin on keritty, fiskarssin saksilla tuttuun tapaan. Sen verran minulla flunssaa, etten jaksanut kuin yhden tähän hätään. Milla ja Renttu odottavat vielä vuoroaan.

Hommat hoituu..
Viikonloppuna meillä oli vierasvahvistuksena kummilapsemme viikonlopun vietossa. Mukavaa saada touhuta hänen kanssaa verkkaisesti. Lampaiden hoito taisi olla mukavaa ja tuttupullolla syöttely. Karitsat ovat niin seurallisia. Kävipä meillä kylässä myös perjantaina toimittajakin. Karitsat olivat jälleen pääosassa. 

Jotenkin tässä maaliskuu sujahtanut vauhdilla. Välillä on tuntunut, että on monta palloa ilmassa. Ostimme vanhan kerrostalo osakkeen, johon on tehty pienoinen päivitys, sillä se oli orkkis räikeine kaappeineen ja tapetteineen. Siitä tulee äidilleni koti. Mukavaa suunnitelua, tapettien valkkaamista, kaapistojen ja keittiön piirtelyä. Siitä tulee kiva! Perjantaina saimme tapetoitua makkarin, viikonloppuna keittiö alkoi näyttämään jo aika valmiilta. Ensi viikolla homma jatkuu..

Kirjailijoina ovat Kirsti Hassinen ja
Jukka Tobiasson omat lampaat kirjassa (2016).
Omat kanat on Kirsti Hassisen kirjoitama.
Maanantaina alkaa minun talviloma numero 2. Harmillisesti tuntuu nyt siltä että pöpöt ovat eksyneet meille. Itse olen ollut kohta viikon tosi väsynyt ja huono vointinen lämpöilyn kera. Ilona harmillisesti alkoi oksentamaan tänään. Juurikin kun tänään piti virpoa hienoilla pajunoksilla joita Ilona oli arkarrellut perjantaina. Toisaalta kun on vähän himmaillut, niin olen kerinnyt lukemaan kirjoja. Peruskirjoja kanoista ja lampaista ja niiden hoidosta. Näissä kirjoissa on aivan ihania kuvia ja helppolukuisia kipeänä lukea. Suosittelen näitä kirjoja jos haaveilet omista kanoista tai lampaista.

Tänään oli taas neuvola ja punnitus karuilla. Kovasti Mammanpoika ja Maija ovatkin kasvaneet. Nepä saakin imettyä Millan maitoa. Kakkiainen ja Ilta kasvavat myös, mutta enimmäkseen pullomaidolla. Niillä paino noussut hitaammin. Pikkuiset karut kovasti touhuavat ja juoksentelevat. Pukkihyppelyä ja hippaa. Välillä emon ympäri ja taas muiden luo. Karut maistelevat kauraa, kivennäisiä ja pureskelevat heinää. Pääasiallinen ruoka on edelleen maito. Nyt pullotusta kolmesti päivässä ja pieninkin imaisee noin 5-5,5dl kerrallaan.
Milla uuhi, Mammanpoika ja Maija harjoittelevat heinän syöntiä.
Niitä seuraa huomaamattaan pitkiä aikoja. Ne on niin suloisia ja niiden määkinä on niin hauskan kuuloista. Kovasti niillä on asiaa kun lampolaan menee. Sykkyyn on ruuhkaa. Koirat tutkivat uteliaina ja hevoset nuuhkivat pikkuruisia vauhtijalkoja, kun ne tallissa pompottelevat vapaina iltavilliä pois. 

Eviralta tilattu pikkuisille korviksetkin. Saman väriset kuin äideillään. Saavat omat numerot ja rekisteröityä niinkuin kuuluu lammasrekisteriin. 

Nyt täytyy mennä nukkumaan, ja uutta viikkoa vastaanottamaan. 

Pakko laittaa muutama lammaskuva :)

öitä, 

- Martsa


pikkuruinen Ilta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

NIhtilän Napero Ja Antero

  No niinpä Pikku- Musta aikanaan sai karitsat, tarkalleen ottaen 22.3. potrat pojat eli pässit. Pässit kävivät maidolla heti kättelyssä hie...