ju

ju

maanantai 13. marraskuuta 2017

Kolmijalkainen hevonen

Kolmijalkainen hevonen

Se on ollut tämän kesän riesa. Tämä märkä kesä ja syksy saa laitumet ja tarhat ikävä kyllä lillumaan mutaa. Se myös pehmentää kavioiden pohjia, saa aikaan mutarupea ja riviä hevosten jalkoihin.
Nämä ei ole ollut riesanamme vaan kaviopaiseet. Huima jotenkin kerää kaikki kivet jalkojensa alle ja saa pienen pieniä verenpurkaumia tai kivensiruja kavionpohjiin. Huima on toista vuotta kulkenut ilman kenkiä, mutta nyt tämä loppuu. Laitan sille kengät alle, joka vähän suojaa kavionpohjia paiseilta. Nyt riittää!
Kengittäjän kanssa useamman kerran olemme huvittuneina seuranneet Huiman kavioita, sillä vain ihan pikkiriikkinen purkauma on aiheuttanut "kolmijalkaisuuden". Kipu on subjektiivinen asia ihmisillä, niin myös eläimillä. Huima on erityisen silkkipeppu. Jos kaksi karvaa on ristissä, niin Huima on erilainen ;) Olemme huomioineet Huiman erityisellä vakavuudella hoitaessamme kaviopaiseita, sillä pikku ukko on selkeästi kipuherkkä. 
Hoitoina betadinehaude muutaman päivän ja jalka toimii taas. Sitä ennen tietysti kaivettu kaviosta ongelma esiin.
Vapaat alkaa taas kolmen päivän työputken jälkeen ja taaskaan en pääse ratsastamaan. Taidan ottaa lenkkeilyn kannalta ja nappaan koirat metsään mukaan ja Sussu narun päähän myös. 
Sussulla oli kesällä meillä ollessa ensimmäinen kaviokuume. Onneksi pikku mamma toipui siitä hyvin ja ravailee kanssamme iloisesti.

Usein olen todennut että hevoseton on huoleton muttakun..
Ihana Sussu poni viime kesänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

NIhtilän Napero Ja Antero

  No niinpä Pikku- Musta aikanaan sai karitsat, tarkalleen ottaen 22.3. potrat pojat eli pässit. Pässit kävivät maidolla heti kättelyssä hie...